bogee 2008.09.22. 20:24

Borsófőzelék

Már jó ideje kínlódok vele. Egyszerűen sosem sikerült rendesen megcsinálnom a világért sem, pedig még 2Bálint is segített nem egyszer. Olyan odaadóan szitálta a lisztet nekem, hogy a legjobb szakácsokat is meghazudtolná! De így sem sikerült...

Igyekeztem mindig máshogy csinálni:

  • félig megpuhult borsóra öntöm rá a tejet, azt felforralom, és mehet bele a liszt folyamatosan kevergetve, hogy nehogy becsomósodjon
  • teljesen megfőzöm a borsót mielőtt ráöntöm a tejet, aztán jöhet a liszt
  • és kb még 60 másik variációt is fel tudnék sorolni

de se így, se úgy nem sikerült: a liszt becsomósodott, egyáltalán nem akart besűrösödni, és néha még a borsó is fertelmes lett.

Na de most! Gyorsan, nagyon gyorsan akartam végezni vele, ezért hagytam a francba a vizet, egyből tejet öntöttem a borsóra, és így főztem meg, készre. Aztán rájöttem, hogy nincs itthon csak rétesliszt, mert múltkor elfelejtettünk venni rendeset, így nem volt választásom: azt tettem bele.

És bevált! Kicsit úgy néz ki, mint a búzadara, amikor megdagad a tejben, de ez csak akkor látszik, amikor lenyalom a fanakalat :D Nem lett csomós, besűrűsödöt, pont úgy, ahogy akartam, és finom is végre. A Borsó is sokkal jobb, mint amikor vízben párolm meg, szóal most igazán büszke vagyok magamra! Végre sikerült!

Épp ideje volt, tegyük hozzá...

Címkék: főzés vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://bogee.blog.hu/api/trackback/id/tr44676454
Nincsenek hozzászólások.